Cover
»«

Postne spodbude

V tem letu, ki je zaznamovano s pandemijo korona virusa, želijo biti postne spodbude oznanilo upanja, poguma in vere. Zato bodo vsebovale božjo besedo in misli matere Julije Verhaeghe, ustanoviteljice naše duhovne družine »Delo«.

Vsem želimo blagoslovljen in milosti poln postni čas!

Postne spodbude

»Danes se začne postni čas kot čas milosti za pripravo na veliko noč, torej na srečanje z vstalim Jezusom. V teh štiridesetih  dneh smo povabljeni postati eno s Kristusom v molitvi, s postom in dobrimi deli. … Veroizpoved je povzetek najpomembnejših naukov, ki nam jih posreduje Cerkev s svojim izročilom. … S to vero Cerkve se poistoveti  posamezni vernik.« (papež Frančišek)

Misli božjega služabnika Antona Strleta

Nekaj misli Antona Strleta v pripravi na 105. rojstni dan

Božič

Vsi vi, ki iščete smisel življenja, vi, ki v srcu goreče pričakujete odrešenje, svobodo in mir, pridite in se srečajte z Detetom, ki je rojen iz Marije. On je naš Bog, naš Odrešenik. Edini vreden tega imena, edini Gospod, rojen za nas. Pridite, molimo! (sv. Janez Pavel II.)

postne spodbude

Vrnite se h Gospodu, svojemu Bogu, zakaj milostljiv je in poln usmiljenja, počasen za jezo in bogat v dobroti. (Jl 2,13)

Bog – vir sreče

Čutim se včasih, kakor da božja milost obhaja zmagoslavje nad mojo mizerijo in samo to dokazuje, da je dobro, najvišje dobro tam, kjer je Bog. Kako lepo je, ker Bog je … Zato pa sem na novomašno podobico dal napisati »Povsod Boga!«

Luč, veselje, mir!

Vse te tri besede: luč, veselje, mir, nikakor niso le prazne besede. Vse te tri besede so notranje povezane z večno Besedo, večno zamislijo Boga Očeta, z večno Besedo, ki si je po delovanju Svetega Duha iz Device Marije ob dopolnitvi časov privzela ubogo človeško naravo.

 

Molitev rožnega venca

Družina, ki skupaj moli rožni venec, obnavlja nekaj od vzdušja nazareškega doma: v središče postavlja Jezusa...

Ljubila je Cerkev

Življenje matere Julije Verhaeghe, ki jo njeni duhovni sinovi in hčere imenujejo mati Julija ali preprosto mati, obsega skoraj celotno 20. stoletje. Bila je izredna žena, ki je bila znana sorazmerno le malo ljudem.

Skrivnostne božje poti

Sv. Pavel nam sporoča...