več
manj

Predgovor

V hoji za Kristusom črpamo iz bogatih duhovnih izvirov Cerkve, s čimer rastemo v ljubezni do Boga in prenavljamo svoje življenje. Iz teh virov dobivamo moč za svoje delovanje v skupnosti, v Cerkvi in v svetu.

Da, Bog je dober, in čudovito je živeti povezan z njim. mati Julija

Božja beseda

Vak dan poslušamo Božjo besedo. V njej nam Gospod govori v človeških besedah. Osebno premišljevanje in skupni duhovni pogovor o Božji besedi nam pomagata, da nas to bogastvo vedno bolj prežema.

Naše življenje mora biti evangelij, preveden v dejanja. mati Julija

Evharistija

V središču dne je obhajanje svete evharistije. Za nas in za vse vernike je izvir in višek krščanskega življenja.

Sveta maša je največje, kar obstaja na Zemlji. mati Julija

Brevir

V molitvi brevirja (hvalnice, bogoslužno branje, dnevna molitvena ura, večernice, sklepna molitvena ura) slavimo Boga in se v molitvi združujemo s Cerkvijo po vsem svetu.

Kakšen zaklad je ta molitev vesoljne Cerkve. Je dar Svetega Duha. mati Julija

Evharistično češčenje

Navzočnost Jezusa v najsvetejšem zakramentu nas priteguje. Vsak večer ali čez dan se skupaj ali osebno zadržujemo pred evharističnim Gospodom.

Življenje ljubezni mora temeljiti na sreačnjih in pogovorih z ljubljenim Gospodom v molitvi. mati Julija

Nedelja

Den Sonntag feiern wir als Tag des Gebetes und der Besinnung, der Ruhe und der Freude im Herrn, als Tag der Nedeljo obhajamo kot dan molitve in razmišljanja, miru in veselja v Gospodu, kot dan družine v službi Bogu in človeku. Želimo pripomoči k temu, da nedelja znova zaznamuje življenje mnogih kristjanov.

Nedelja je dan, ki tvori srce krščanskega življenja. Janez Pavel II.